EX-YU,  Repülős

A Wizz Air ideiglenesen csökkenti járatait a Nyugat-Balkánon

A volt Jugoszlávia öt utódállamában munkaerőhiány miatt hat útvonalat ideiglenesen felfüggeszt a Wizz Air. Az intézkedés pristinai, tuzlai, ljubljanai, belgrádi és ohridi járatokat érint.

Szeptember, illetve október 2-ig felfüggesztik a Dortmund-Pristina és a Róma-Pristina járatokat. Törölték a Tuzla-Milánó járatokat a nyári menetrendi időszakra. Terv szerint október 30-án indulnak újra hetente kétszer.

Szeptember 4-ig nem közlekedtetik a Charleroi-Ljubljana járatokat. Ezzel a Brussels Airlines lesz az egyetlen légitársaság Belgium és a szlovén főváros között.

Ugyancsak a teljes nyári időszakra szüneteltetik a Belgrád-Billund járatokat. Ezt október 30-tól hetente háromszor indítják újra.

Szeptember 2-ig törölték az Ohrid-Dortmund járatokat.

A Wizz Air Szarajevóban

Várhatók további változtatások és járattörlések, a légitársaság munkaerőhiánnyal küzd, megnövekedett betegszabadságra is számítani lehet Európa-szerte a koronavírus fertőzések új hulláma miatt.

További kényszerű intézkedésként a Wizz Air bejelentette, hogy a létszámhiány miatt 5 százalékkal csökkenti a járatai számát. Az említett hat útvonal ideiglenes felfüggesztése mellett a légitársaság júliusban és augusztusban számos járat sűrűségét is csökkenti.

A szkopjei bázisról Bázelbe, Kölnbe, Göteborgba és Friedrichshafenbe, Belgrádból Dortmundba és Malmöbe csökkenti a járatok számát, míg Szarajevóból Kölnbe és Koppenhágába.

Ljubljanából Lutonba, Banja Lukáról Bázelba és Malmöbe, Pristinából és Nišből Bécsbe,  Podgoricából Rómában közlekedtet kevesebb járatot.  

A tengerparti járatok közül a frekvenciacsökkentés a Róma-Dubrovnik és a Poznan-Split járatokat érinti.

forrás: ex-yu aviation