Beszélgetőkönyvek

A repülést szolgálták

Évtizedekig a Magyar Légiközlekedési Vállalat dolgozója voltam, közben kikacsintgattam az írás, az újságírás felé. Bosznia-Hercegovinából és Koszovóból tudósítottam a Magyar Nemzetet, az akkor induló Heti válasz folyóiratot, majd a Népszabadságot.

Társszerzője vagyok a K.und K. kalandozások, avagy a Habsburg Birodalom nyomában (Népszabadság Zrt. Budapest, 2007.) cím könyvnek.

„Jelent meg könyv pilótákról, légiutaskísérőkről, de én szerettem volna egy olyan könyvet megjelentetni, ami megmutatja, hogy milyen sok ember munkája szükséges ahhoz, hogy a repülőgép biztonságosan elinduljon. Szeretnék bepillantást engedni a különféle szolgálatok munkájába, akiket a nagyközönség – természetesen – a legritkább esetben ismer. Szeretném megmutatni, hogy a 70-es, 80-as években milyen sikeres, európai, egyes területeken világszínvonalú vállalat dolgozói voltunk. Hogy ez nosztalgiázás? Igen, az is. Nekünk a fiatalságunk volt, de ez a mi szerencsénkre egybeesett a magyar polgári légiközlekedés fantasztikus ütemű fejlődésével.” (Veréczi Frick Zsuzsa: A repülést szolgálták – Első könyv)  

A könyv 2013-ban jelent meg.