Bosznia-Hercegovina,  Egyéb,  EX-YU

Red Bull Showrun Szarajevóban

Június 9-én rendezik Bosznia-Hercegovina fővárosában a Red Bull Showrun Sarajevo-t. Először fog körözni a város utcáin egy Forma 1-es autó. Szarajevó egyike annak a kilenc városnak a világon, ami otthont ad a Red Bull Showrunnak.

“Szarajevó gazdag kultúrájával, színes történelmével elnyerte szívünket, és az itt élő emberek különleges szelleme még különlegesebbé teszi az eseményt” – mondta David Coulthard a beharangozó sajtótájékoztatón.

Az egész napos programon zenei koncertek, afterpartik, a híres német Red Bull Driftbrothers duó és a kaszkadőr motoros virtuóz Aras Gibiez szórakoztatja a közönséget. A nap fő attrakciója a 14.00-16.00 óra közötti bemutató, ahol a Red Bull 7-es rajtszámú autóját David Coulthard brit Forma 1-es pilóta vezeti.

A paddock az Alta bevásárlóközpont melletti parkolóban lesz, a pálya a Marin Dvortól a Mechanikai Iskoláig vezető útvonalon halad végig, majd vissza a Nemzeti Múzeumig. A két végén a fordulóknál “égeti” Coulthard a gumikat az előadás elhagyhatatlan részeként.

A rendezvényre Boszniából, a régióból és távolabbi országokból több mint 50.000 nézőt várnak.

„Szarajevó megérdemli, hogy felkerüljön a régió és a világ legnagyobb eseményeinek listájára”-mondta a kanton kulturális és sportminisztere.

Foto: Red Bull Showrun