Bosznia-Hercegovina,  Repülős

Szervezett szállítás a Wizzair összes járatára Boszniában

Terjeszkedik a Wizzair Bosznia-Hercegovinában. Júniustól Banja Lukából is lehet repülni Bázelbe, Dortmundba, Eindhovenbe, Malmöbe és Stockholmba.

A boszniai Szerb Köztársaság fővárosában mellettük erőteljesen jelen van a Ryanair is. Az ír low cost légitársaság járatai Bergamoba, Berlinbe, Brüsszelbe, Göteborgba, Frankfurtba, Memmingembe és Bécsbe repülnek.

A Wizzair Szarajevóból június elejétől kilenc célállomásra indul: Bázelbe, Brüsszelbe, Dortmundba, Memmingembe, Eindhovenbe, Koppenhágába, Göteborgba, Stockholmba és Párizsba.

A kisbuszokkal közeli és távolabbi helységekből biztosítják, hogy az utasok két órával a járat indulása előtt kiérjenek a repülőtérre.

Hogy az utasok gyorsan és biztonságosan eljussanak a repülőtérre, a Wizzair és a Ryanair is megállapodott a Balkan Transfer boszniai vállalkozással. A társaság Split és Pula után Szarajevó, Tuzla és Bajna Luka repülőterén is a két légitársaság hivatalos partnere lett.

A kisbuszokkal közeli és távolabbi helységekből biztosítják, hogy az utasok két órával a járat indulása előtt kiérjenek a repülőtérre, illetve érkezés után fél órával elhagyhassák azt. Rendszeresen járnak Szarajevóba például Visokoból, Kakanjból, Zenicáról, Travnikból, Jablanicából, vagy éppen Mostarból. Banja Lukába az egész Krajina területéről.

A társaság Split és Pula után Szarajevó, Tuzla és Bajna Luka repülőterén is a két légitársaság hivatalos partnere lett.

A járatok és a kényelmes transzfer iránt belföldön is, de elsősorban a diaszpórában élő bosnyákok, szerbek és horvátok között nagy az érdeklődés. Az ország határain kívül megközelítőleg másfél millió bosnyák él. Nagyszámban élnek Németországban, az észak-európai országokban és az Egyesült Államokban. A hagyományok szerint évente egyszer, ha lehetőségük van rá, hazalátogatnak.

Ez annak idején a Malév szarajevói járatán is megmutatkozott.